Workshop intuïtief schilderen
Zaterdag 10 juli 2021
10.00- 17.00 uur
J. den Uylsingel 139, Arnhem
Bijdrage: 95,= euro 
Bijdrage is incl. schildermaterialen, thee en versnapering.
Voor de lunch mag je zelf iets meenemen.

In deze workshop gaan we op reis via een geleide meditatie/visualisatie om in contact te komen met een dier die voor jou naar voren komt op dit moment. Wat je in visualisatie bent tegen gekomen, vormt de inspiratie voor het aquarel dat je gaat maken. We werken in een mandela met o.a. aquarelverf en aquarel potloden.

Je hebt geen ervaring met visualiseren of schilderen nodig om mee te kunnen doen. Centraal staat niet het resultaat van het schilderen maar het contact met jezelf tijdens het schilderen en wat je daarbij ervaart. Daarom werken we in stilte. Stapsgewijs begeleid ik je in het schilderproces en laat ik je kennis maken met verschillende technieken van aquarel. Na afloop is er ruimte om inzichten met elkaar te delen. Bij mooi weer schilderen we buiten in de tuin.

Waarom schilderen we met een krachtdier en wat is dat?
In het dierenrijk ligt een schat aan verborgen wijsheid verscholen. Wijsheid die zich langzaam ontvouwt wanneer je er aandacht aan geeft. Elke dier heeft zijn eigen karakter, kwaliteiten en levenslessen die daarin te vinden zijn. Een krachtdier is een dier die voor een bepaalde periode in je leven komt, soms een heel levenlang. Een dier kan op verschillende manieren in je leven komen, bijv. een vogel in je tuin, een huisdier, een ontmoeting in de dierentuin, in een boek, natuur documantaire, in meditatie of in je dromen. Hoe meer aandacht je geeft aan het opbouwen van een relatie met een dier en de tekenen die je ontvangen mag, hoe meer de lessen en de wijsheid zich in de loop van de tijd zich zullen ontvouwen. Wat een dier te bieden heeft, kan je leren inzetten in je eigen leven. Bijv. de moed van de Beer om voor jezelf te gaan staan maar ook om de confrontatie aan te gaan met jezelf. Van de hommel kunnen we leren over de kruisbestuiving in samenwerking met anderen. Sumatraanse Tijger leert over de scheppende kracht van woorden en hoe we kunnen omgaan met comunicatie in een bepaalde situatie. Amur Luipaard leert over de wereld van de Voorouders en over de Droomtijd. Ieder dier heeft zijn eigen gebied waarop het je kan onderwijzen als je open staat voor de tekenen die op je pad zullen komen. Die weg is voor iedereen anders, het is een hele persoonlijke relatie die je met een dier kan opbouwen.
Deze workshop geeft een kijkje in de wereld van de dieren. Je kan kennis maken met een dier en zijn kwaliteiten die speciaal voor jou naar voren komt in de visualisatie. Met inzichten die je juist in deze periode van je leven kunt gebruiken.

Je kan je hier aanmelden voor de workshop