Klank van het Dierenrijk
Zaterdag 22 sept, 20 okt, 17 nov en 29 dec 2018
Van 10.00-12.30 uur
De prachtige dierportretten van Minet zijn een uitgangspunt bij het zingen. De dieren die zóveel te vertellen hebben, gaan we laten spreken door de eigen (zang)stem! Een uitdagende mogelijkheid om verbinding te leggen met de dierenwereld, waarin zoveel informatie besloten ligt. De thema's van de dieren leren verstaan en daar - hoe wonderlijk- stem aan geven.
In een reeks ochtenden gaan we klank maken, mediteren, muziek zingen uit verschillende delen van de wereld, nemen we de beelden van de dierschilderijen in ons op en delen met elkaar wat we ervaren.

Zaterdag 22 sept: Echo de olifant
Zaterdag 20 okt: Arend en Condor
Zaterdag 17 nov: Amur Luipaard
Zaterdag 29 dec: Edelhert

De ochtenden zijn een samenwerking tussen Monique Appels en Minet.
Monique begeleidt koren, geeft singshops, improvisaties, zingen aan sterfbed en helend zingen. Meer over Monique en haar werk kan je hier lezen.

Op zaterdag 22 sept., 20 okt, 17 nov. en 29 dec. 2018
Van 10.00- 12.30 uur
Dr. J. de Uylsingel 139, Arnhem
Bijdrage: € 22,50 per keer of € 85,= voor 4 ochtenden.
Op 29 december is er een afsluitende lunch op basis van potluck.
Opgeven hiervoor kan via email.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opendag zondag 6 november 2016
Tijdens de opendag zijn alle kunstwerken te bezichtigen
van 11.00 uur tot 17.00 uur. Ook kan je proeven aan een klein workshopje waarin je zelf creatief aan de slag mag en kan je meer informatie verkrijgen over schilder sessies of werk in opdracht.
Adres: Dr. J. Den Uylsingel 139, Arnhem

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshop Shewolf 23 april 2016
Terugkeer van het vrouwelijk leiderschap,
Herstel van natuurlijke balans
Shewolf uit Yellowstone park heeft een bijzonder levensverhaal, waarin moed doorzettingsvermogen en visie een belangrijke rol speelden. Geinspireerd door haar levensverhaal en welke rol de terugkeer van de wolven voor het herstel van de natuurlijke balans in het hele gebied spelen, is deze workshop ontstaan. Via een geleide meditatie nodigen we Shewolf uit om naar voren te komen en haar wijsheid met ons te delen. Van haar mag je een symbool ontvangen. Met dit symbool gaan we op een meditatieve manier schilderen.
Waar: Centrum Vianatura, T.G. Gibonstraat 41, Deventer
Wanneer: Zaterdag 23 april 2016
Tijd: 13.00-16.30 uur
Bijdrage: 65,= incl. creatieve materialen, thee en versnapering
Zelf meebrengen: sloffen en kleding die tegen een verfspatje kan.
Aanmelden via: mwesterveld@kpnmail.nl

 

Workshop Intuïtief schilderen met de Voormoeders op Lorelei vrouwenfestival 22- 23 augustus 2014

In deze workshop gaan we via visualisatie een symbool ophalen die we van onze
Voormoeders doorgegeven krijgen. We gaan via de Voormoederlijn 7 generaties terug.
Het symbool schilderen we op een met leer bespannen steen en geven elkaar daarbij inzichten door.
Reactie van een deelneemster:
Ik heb afgelopen Lorelei de workshop 'intuïtief schilderen op steen en leer' bij je gedaan. Wat ontzettend bijzonder was dat. Je leidde ons in een visualisatie naar contact met 7 generaties vrouwen uit mijn familie lijn. In die visualisatie gaven ze me een schitterend cadeau namelijk een stuk kristal en de zin: Het enige wat je hoeft te doen is de goddelijk energie toestaan door je te laten stromen. Dan gebeurd er dit... Ik zag een dun licht stroompje energie door de kristal stromen die uit de punt alle kanten op stroomde als een vuurtoren. Op hetzelfde moment realiseerde ik me dat ik die kristal ben. Dat is alles!
Het gaf antwoord op zoveel vragen.
Ik vond het bijzonder om te ervaren hoe zo'n visualisatie me kon inspireren en me in een staat van zijn kon brengen waarna ik een schildering maakte die ik nu nog op mijn altaartje heb staan. Een hele bijzondere en krachtige reminder. Dankjewel!

 

Workshopdag: Grootmoedersteen schilderen 4 april 2014

In deze workshop gaan we schilderen op een met leer bespannen steen met acrylverf.
Je mag iets meenemen wat aan jou doet denken aan je grootmoeder. Vanuit een meditatie/visualisatie gaan we van start met schilderen. We schilderen in stilte met aandacht. Na afloop delen we wat we tijdens het schilderen ervaren hebben en geven we elkaar inzichten bij de steen.

Wat kan je doen met de Voormoederlijn? Voor mij is de Voormoederlijn een kracht die mijn leven binnen stroomt. Via mijn Voormoederlijn stroomt de spiritualiteit en healing, via mijn Voorvaderlijn het schilderen. Deze lijnen waren eerst niet vrij, ze stroomden niet. Ik heb ze stap voor stap weer vrij mogen maken. Dat is wat het werken met je Grootmoeder voor je kan betekenen, dat haar kwaliteit vrijgemaakt kan worden, die ook in jou aanwezig is en zo voor je kan gaan werken.

Reacties op de workshopdag:
Wat een fijne dag! Mooie begeleide meditatie waarna het intuïtief schilderen zo fijn volgde. Mooie verbindingen gemaakt. Dankbaar.

De steen heeft een mooi plekje in de kamer, bij de foto van mijn oma. Ik heb het gevoel dat er weer een verbinding met haar is gelegd, een hartsverbinding. Ik vond de workshop een ontspannende, meditatieve dag. Er was rust, concentratie en intensiteit. Ook dankzij jouw rustige begeleiding en de klik met de andere deelneemsters. Een fijne, inspirerende dag!