Galerie

Textielkunst met een bijzonder verhaal Op mijn wandelingen verzamel ik wol van de schaapskudde, die is blijven hangen aan de meidoorn bomen. Deze wol verf ik op natuurlijke manier en verwerk het in kunstwerkjes van textiel. Ook de bloemen die ik onderweg vind, worden gedroogd en verwerkt.

uit 2021 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De flow van de rivier

De flow van de rivier

2023

De flow van de rivier

Walvis in de Sinai woestijn

Walvis in de Sinai woestijn

2023

Walvis in de Sinaï

Reis met de Zwanen

Reis met de Zwanen

2022

In een sjamaanse reis mocht ik met de zwanen op reis achter de sluiers van dit bestaan.

Without mud there can be no lotusflower

Without mud there can be no lotusflower

2022

Without mud there can be no lotusflower. Geinspireerd op de wijsheid van Zen meester Thich Nhat Hanh. Ons lijden is een soort modder waaruit innerlijke schoonheid.en wijsheid groeit gesymboliseerd door de lotusbloem.
In dit werk zijn verschillende materialen en technieken verwerkt zoals eco verven, naaldvilten, borduren en materialen als wol, zijde, papier en garen

Gedroogde Margrietjes

Gedroogde Margrietjes

2021

Dit werk is ge-eco-verfd met bloemen van de vlinderstruik op wol, zijde, papier en theezakjes. De onderlaag bestaat uit organza ge-eco-print met bramen. De organza is transparant en geeft een doorkijkje. Het werk is aan beide kanten van de houten borduurring bekleed met in de ruimte tussen de lagen gedroogde margrietjes.

Vlinderstruik

Vlinderstruik

2021

De basis van dit werk vormt een ecoprint op papier. Met de bloemen van de vlinderstruik is een afdruk gemaakt op het papier. In de afdruk zag ik een vlinder die ik met verf van avocado en blauwe bessen erop heb geschilderd. De wol, zijde, papier en theezakje zijn geverfd met St. Jabobskruiskruid (geel-oker tinten) en Rozemarijn (zachgroen).

Dromenvanger Web of Life

Dromenvanger Web of Life

2021

Deze dromervanger is o.a. gemaakt van de gevonden wol. Ook is er zijde, gedroogde bloemem en borduurgaren in verwerkt op een ondergrond van origanza. De dromenvanger is transparant waardoor het heel mooi uit komt voor een raam. Het is ingelijst in een houten borduurring.
 

Gele sleutelbloem

Gele sleutelbloem

2021

Dit kleine werkje is gemaakt van de gevonden wol van de schaapskudde. De wol is geverfd met avocado (kleur roze) en uienschillen (kleur geel). Ook het borduurgaren, zijde, organza en theezakjes die verwerkt zijn, is hiermee geverfd.
Er is een klein geel sleutelbloempje in dit werkje verstopt.
Het is ingelijst in een houten borduurring.

Nachtegaal

Nachtegaal

2021

Nachtegaal, het hoogste lied
Hier is stof verwerkt dat geverfd is met ecoprint techniek waardoor je de afdruk van een bloem ziet. Ook is er een stukje muziektekst verwerkt uit een liedboek, theezakjes en gedroogde sleutelbloemen.
De wol is afkomstig van wat de schaapskudde heeft achtergelaten aan de Meidoorn bomen. De wol, zijde, borduurgaren, theezakjes zijn geverfd met avocado (kleur roze) en uienschil (kleur geel). Het geheel is gemaakt op een ondergrond van organza en is ingelijst in een houten borduurring.
Op de stof zijn nachtegaaltjes geschilderd die hun hoogste lied zingen.

Sleutelbloem groot

Sleutelbloem groot

2021

Dit kleine werkje is gemaakt van de gevonden wol van de schaapskudde. De wol is geverfd met avocado (kleur roze) en uienschillen (kleur geel). Ook het borduurgaren, zijde en theezakjes die verwerkt zijn, is hiermee geverfd. Het is ingelijst in een houten borduurring.
In dit werk is een trap zichtbaar die naar een andere wereld leidt.

Witte sleutelbloem

Witte sleutelbloem

2021

Dit kleine werkje is gemaakt van de gevonden van de schaapskudde. De wol is geverfd met avocado (kleur roze) en uienschillen (kleur geel). Ook het borduurgaren, zijde, organza en theezakjes die verwerkt zijn, is hiermee geverfd. Het is ingelijst in een houten borduurring.