Meer dan een mooie schildering alleen.
In de kunstwerken van Minet is veel symboliek verwerkt. Een symbool is een beeld dat naar iets anders verwijst en kan meerdere verborgen betekenissen hebben. Symbolen vormen de ingang tot een andere laag van ons bewustzijn. In het schilderij dat je hier ziet zijn verschillende symbolen verwerkt, de Ankh, het hart, de weg, de bergen, de feniks en de vredesduif. Elk heeft zijn eigen symboliek en samen onstaat er een verhaal waardoor er een diepere betekenis naar voren komt.

Minet werkt veelal met de symboliek van dieren. Het dier representeert bijv. een overleden dierbare maar ook diverse kwaliteiten. Zo heeft elk dier zijn eigen palet aan kwaliteiten die in een bepaalde context, bepaalde achtergrond, weer een andere betekenis kan hebben. Zo staat Arend bijv. bekend om zijn hogere visie omdat het spiraalsgewijs cirkelt op de luchtstroom waardoor het een steeds hogere positie in kan nemen en vandaar uit naar een situatie kan kijken. Spiraal staat symbool voor de comische energy. Maar Arend gaat ook over om meesterschap over een ervaring verkrijgen. In de spiraal kom je steeds weer bij hetzelfde punt uit maar op een hoger niveau. Elke keer als je weer een hetzelfde punt bereikt in een bepaald thema dat er speelt in je leven, is er de mogelijkheid om een situatie meester te worden. Door het innerlijk werk dat we hebben gedaan en inzichten en transformatie die daaruit ontstaan. Zo heeft Arend meerdere betekenissen en dat kan in iedere situatie net iets anders zijn. Daardoor ontvouwt zich steeds een heel persoonlijk en uniek symbolisch verhaal speciaal voor jou.

Bij elk werk kan je een symbolische uitleg bestellen. Dit is een uitgewerkte beschrijving van de symboliek die in jouw kunstwerk verwerkt is. Het kan iets vertellen over je (familie)geschiedenis, bepaalde ervaringen of thema's die naar voren komen. 
Minet schildert met de beelden die intuïtief naar voren komen. Als de schildering klaar is, gaat ze zich verdiepen in de symboliek achter de beelden en komt dan vaak tot de ontdekking dat er een bijzondere samenhang is te vinden in de symboliek. De symboliek vertelt een verhaal achter het kunstwerk waardoor je er met andere ogen naar gaat kijken en er veel meer diepte in de betekenis komt.

Reactie:
We vinden het erg fijn dat we via het cadeau (een gedenkboekje) met jou in contact zijn gekomen. Wat jij doorkreeg in de boodschap, heeft voor ons belangrijke vragen beantwoord. Het heeft ons gerust gesteld.

Dank je wel dat ik dit cadeau een gedenkboekje, door jou met zoveel liefde en precisie gemaakt, mocht geven en dat jij heling mogelijk hebt gemaakt.

Ik ben er echt heel dankbaar voor de boekjes die je hebt beschilderd voor de 3 vrouwen in mijn leven. Voor iedere vrouw heb je een heel persoonlijke boodschap erbij geschreven waarin je de link legt tussen de vrouw en het dier wat je geschilderd hebt. Spot on! En die boodschap heeft in ieder geval twee van hen al veel gebracht. Het gaat mijn dochter ook wat brengen, maar die heeft er nog wat tijd voor nodig. Dit is het mooiste geschenk dat ik voor kerst heb kunnen geven en daarmee een groot kado voor mezelf ook. Dank!

Ik kwam bij Minet om het schilderij van onze poes Lily in ontvangst te nemen met de intuïtieve boodschap erbij. Wat er los zou komen, had ik van te voren niet kunnen bedenken.Zodra ik binnenkwam merkte ik een verandering op in de energie. Een serene rust kwam over me. Minet begon te vertellen over de intuïtieve boodschap die bij het werken aan het schilderij naar boven was gekomen. Al vrij snel kwamen we in een diep gesprek. Er gebeurde zoiets bijzonders, want mijn moeder kwam door. Zij is overleden. Ik heb vaker boodschappen gekregen via mensen van mijn moeder maar nog nooit zo passend en zo bijzonder en zo echt. Heel puur. Vanmorgen heb ik een heel warm en fijn gevoel over me. Mijn moeder is bij me en het is goed. Het voelt of er een stuk pijn, wat tussen ons instond, weg is. Een warm gevoel in mijn hart. Minet wist de vinger op een heleboel zaken te leggen. Als ik er aan denk voel ik me weer emotioneel worden, maar niet op een nare manier.Het voelt of een hoop wat vast zat, los is gemaakt. Voor mij voelt het dat Minet heel puur in contact staat met de lichtwereld. Zij heeft de boodschappen op papier uitgewerkt en deze heb ik meegekregen. Een prachtig verhaal.
Het schilderij is ontzettend mooi geworden en heeft een plekje gekregen in onze woonkamer. 

Minet, dank je wel vanuit mijn hart