Op mijn wandelingen langs de rivier verzamel ik mooie rivierstenen. Vaak zijn ze nog helemaal bedekt met witte laag slib. Met water en zand was ik ze schoon in de rivier waarna de steen pas zichtbaar wordt. Thuis wordt de steen omspannen met leer en is dan klaar om met olieverf beschilderd te worden.

De afbeelding stellen we in overleg samen en kan geheel naar jouw wens gerealiseerd worden. Daarbij kan je denken aan bijv. een geboortesteen of als een herinnering aan iemand die je dierbaar is. Een huisdier of je krachtdier. Ik maak graag persoonlijke kunst en stem daarbij intuïtief af op jouw wens of verhaal zodat er een bijzondere schildering ontstaat. Jouw verhaal is het startpunt van de creatieve en soms ook helende reis.

Geen 1 steen of schildering is hetzelfde, wat je krijgt is iets unieks.
Naast een beschilderde steen krijg je een doosje waarin de steen komt te liggen en een kaart van handgeschept papier. De bovenkant van het doosje wordt met stof omspannen en kan in hetzelfde thema beschilderd worden. Op de voorkant van de kaart komt in aquarel een voorstelling in hetzelfde thema als de steen. Op de binnenkant van de kaart wordt de uitleg van de symboliek van de steen beschreven. Alles is met veel liefde met de handgemaakt. Het hele proces neemt zo'n 2-3 weken in beslag om te maken. Afhankelijk van je wensen en hoeveel werk in opdracht er nog ligt. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen om het proces zijn werk te laten doen. Daarom is 2-3 weken een richtlijn en kan in werkelijkheid afwijken. Mocht je een Riverstone voor een bepaalde datum bijv. voor een verjaardag willen geven, kom dan op tijd met je wens bij me. 
Een Riverstone is uniek cadeau voor jezelf, om weg te geven aan iemand die je dierbaar is of iemand die wat steun kan gebruiken op dit moment.

De prijs van een beschilderde riviersteen
Prijs van een beschilderde steen met doosje, kaart en uitleg van de symboliek is dan afhankelijk van de grote van de steen en je wensen voor de afbeelding.
Om een richtlijn aan te geven ( werkelijk prijs wordt vastgesteld na overleg over je wensen van de afbeeldingen en het formaat van de steen:
Prijs voor steen, doosje en kaart:
- kleine steen met 1 vlinder erop                                                          65 euro
- middelgrote steen met 1 dier of dier met bloem                                85 euro
- grote steen met portret van (huis)dier (zonder doosje)                    125 euro
- grotere steen, dieren beelden familie verhaal uit                             135 euro
- klein portret van mens op steen                                                       135 euro

Met River Stone Art laat ik mijn liefde voor het schilderen stromen in een uniek geschenk speciaal voor jou.

Heb je belangstelling in een Riverstone of heb je een vraag neem gerust contact met me op. Dan kijken we samen naar de mogelijken.

Reactie op River Stone Art:
River stone art van Minet Westerveld Heling via kunst en dier vanuit het hart.
Voor mijn moeders 75e verjaardag heb ik Minet gevraagd om een 'riviersteen', omspannen met leer met olieverf te beschilderen. De eerste vraag was: welk dier spreekt je moeder aan? Mijn moeders intuïtieve antwoord was gorilla en hiermee startte niet alleen een een kunstobject, maar ook een helende reis. Het is ongelooflijk hoe Minet met haar mediamieke gaven mag werken. Er werd niet alleen een jonge gorilla zichtbaar, maar ook een grote vadergorilla en een moedergorilla met kind. Omdat Minet zich helemaal afgestemd had op hetgeen ik haar aan informatie uit ons familiesysteem mocht vertellen, ontvouwde zich via het schilderen een weg van heling. Minet luistert heel zuiver naar informatie uit 'de andere wereld'. En met haar gave kan zij dit doorvertalen via verschillende creatieve uitingen: olieverf, aquarel, tekeningen en kunstwerken van textiel. De zorgvuldigheid, zuiverheid en fijnheid zijn opvallend. Evenals de liefde waarmee Minet het cadeau aan ons overgedragen heeft. We kregen er ook nog een uitgeschreven toelichting bij. Dit is echt een bijzonder Cadeau! Mocht je op zoek zijn naar iets speciaals of als je graag je licht op bepaalde thematiek zou willen laten schijnen, Minet kan een zeer zuivere en prachtige vertaalslag maken. Ik kan haar werk dan ook zeer aanbevelen.

​​​