Painted Book Art
Een miniatuur kunstwerkje
Painted books zijn kleine beschilderde houten boekjes van tussen 4-7 cm.
De houten boekjes worden met de hand vervaardigd. Van een kleine stammetje tot een boekje verwerkt. De miniatuur boekjes worden geschuurd zodat er een heel glad oppervlakte is om verfijnt op te kunnen schilderen. Daarna wordt het boekje aan de binnenkant voorzien van verschillende lagen (3-5) acrylverf. Deze wordt ook weer glad geschuurd. Op deze grondlaag van acryl wordt de schets aangebracht. Na de onderschildering wordt de olieverf in verschillende lagen opgebouwd. Tussen de lagen door is er een droogtijd nodig voordat de volgende laag kan worden geschilderd. Het proces neemt zijn eigen tijd in beslag, gemiddeld tussen de 2-4 weken afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten die er zijn. Ook deze unieke werkjes worden met veel liefde en aandacht gemaakt. Om op een klein oppervlak te schilderen, vraagt veel meer precisie en geduld.  
Elke penseelstreek is van belang om die goed te plaatsen. 1 mm verschil maakt dat een portret van mens of dier al niet meer lijkt. Miniaturen vragen een veel grotere nauwkeurigheid.

In overleg samen kijken we welk thema in het boekje geschilderd gaat worden. Vaak worden dieren afgebeeld maar een portret is ook mogelijk. De boekjes kunnen ook gebruikt worden als gedenkboekjes aan een overleden dierbare. Dan wordt het portret aan de hand van foto’s geschilderd.
Het houten boekje heeft 2 zijden waarop geschilderd kan worden. Daarbij let ik erop dat beide zijden 1 geheel samen vormen, bijv. door de achtergrond(kleur) door te laten lopen op beide zijden.

De boekjes worden geleverd in een klein stoffen zakje of doosje. Hou er rekening mee dat een doosje niet door de brievenbus past als het opgestuurd moet worden, dan wordt het als pakketje verstuurd.

De beschilderde boekjes zijn te bestellen vanaf 112,50 
Daarbij krijg je:
-  een gratis voorgesprek van 1,5 uur waarin we samen de mogelijkheden verkennen
- een houten boekje
- schildering op het boekje
- doosje of stoffen zakje waarin het boekje gegeven of bewaard kan worden.
- symbolische uitleg
- nagesprek van 1 uur waarin de symboliek/boodschap wordt besproken eventueel
kan je de persoon meenemen aan wie je het geeft.

Boekjes kunnen ook opgestuurd worden, dan vervalt de prijs voor het nabespreken en komen er verzendkosten bij.

De prijs is afhankelijk van wat erop het boekje geschilderd wordt. Daarbij kan je denken aan, grote van het boekje portret van mens of dier, as verwerking in de verf, beide zijden van boekje beschilderd of op 1 kant geboorte of overlijdensdatum.
Aan de hand van jouw wensen, wordt de prijs vastgesteld.

Symboliek
Bij een gedenkboekje kan een intuïtief ontvangen boodschap van de overledene worden uitgewerkt die je meekrijgt naar huis. Gedenkboekjes worden altijd opgehaald waarbij de boodschap samen besproken wordt. 

Meer over de symbolische uitleg kan je hier lezen.


Heb je belangstelling in een beschilderd boekje of heb je een vraag neem gerust contact met me op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.