Blauwe Morpho vlinder

Blauwe Morpho vlinder

30 x 30 cm, © 2017, € 275,00
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Aquarel

Blauwe Morpho vlinder.

Reflectie op levenservaringen
Net zoals een rups zich vol eet, zo zijn we vol met levenservaringen die verteerd en getransformeerd mogen worden. Vlinder kan je wijzen op het belang van naar binnen keren om opgedane ervaringen te verteren en ze te bezien in een nieuw licht. 
De binnenkant van de vleugels van Morpho vlinder zijn bekleed met een bijzondere structuur die blauw licht kunnen reflecteren. Het binnenkomende licht wordt ook weer naar buiten gereflecteerd. Dit is een aanwijzing dat reflectie op een levenservaring je kan helpen stil te staan bij wat er is geweest en de keuzes die je in een situatie hebt gemaakt. Blauw is de kleur van het keelchakra. Het uiten en delen wat van binnen leeft, kan het je helpen bij het verwerken. Gesprekken, stembevrijding en zingen kunnen helend werken. Vanuit een vernieuwde kijk kan er groter bewustzijn, begrip, mededogen en vergeving komen. Zwaarte maakt dan plaats voor lichtheid en vrolijkheid.

Door de opgedane levenswijsheid te delen en in te zetten voor anderen, kan je betekenis geven aan jouw levenservaringen. Zo transformeer je ze tot goud.
Het Licht van bewustzijn dat bij jou naar binnen scheen, schijnt dan naar buiten als een licht op het pad van anderen die er hoop en vertrouwen uit kunnen putten op hun levensweg.