Wol met een bijzonder verhaal

Op Goede Vrijdag 2019 kreeg Minet een ingeving om naar een plek te gaan. In een flitst zag ze een beeld van een plek voorbij komen waarvan ze wist waar het ongeveer was. Nieuwsgierig volgde ze deze ingeving omdat ze weet dat het niet voor niets is wat ze intuitef ingegeven krijgt en kwam bij een plek aan het water waar bomen stonden. Er was iets bijzonders met deze bomen, er hing iets in. Tot haar grote verbazing hingen er lange strengen wol in de boom. Ze verzamelde de wol van de boom en ontdekte dat er nog veel meer bomen waren waar de wol aan de takken hingen. Twee dagen verzamelde ze alle wol. Plukte stukje voor stukje elke plukje wol tussen de doornen van de bomen uit. Door het spoor van de wol te volgen kwam ze uiteindelijk bij de schapen van de schaapskudde uit. Daar bleef ze een poosje bij de schapen zitten. Er heerste een behagelijke harmonie in de kudde. De dieren waren prachtig. Zulke mooie markante koppen. Ze bedankte hen voor de wol die ze achter lieten. Thuis pluisde ze de wol uit en waste het schoon.

De schaapskudde trekt elk jaar door dit gebied en laat haar wol achter aan de takken van de Meidoorn bomen op een heuveltje. Daar komt de naam Hawthorn (Meidoorn) hill (heuvel) en wool (wol) vandaan. De naam Meidoorn brengt Minet ook terug naar haar familie wortels, naar haar oma die in de Meidoornstraat woonde en waar ze vaak als kind logeerde.

Ze bewaarde de schone wol met de gedachte dat er wel een bestemming voor zou komen waar ze het voor kon gebruiken. En die kwam er, ze maakte een rok voor haar 50ste verjaardag en vilte een wollen kleed. In 2021 kwam ze op haar wandeling weer wol tegen van de schaapskudde. Intuitief wist ze dat ze deze keer met de wol zou gaan verven. Op natuurlijke wijze met planten en groenten. Met deze geverfde wol zijn textiel kunstwerkjes ontstaan. Niet alleen wordt de wol is op natuurlijke wijze geverfd maar ook het borduurgaren, zijde, organza, katoen, theezakjes enz. Daarnaast gebruikt ze materialen die ze voor handen heeft. Bijv. stoffen die ze nog heeft liggen of kant van oude kleding. Zo worden oude stoffen hergebruikt voor een nieuw vorm. 
Er wordt zoveel mogelijk op duurzame manier gewerkt met hergebruik van materialen die geverfd of geecoprint kunnen worden met planten.
In een proces van slow living in the ritme van slow stitching. Slow living betekent ergens de tijd voor nemen (om dingen te laten ontvouwen, te laten ontstaan). Slow stitching is mindfull een nieuw patroon creëren met naald en draad.

Naast de wol en andere materialen van draad en stof, wordt er in de kunstwerken ook gedroogde bloemen verwerkt die ze vindt in haar tuin of op haar wandelingen. In sommige kunstwerken zijn dieren te vinden, die ze schildert op de stof.

Prijzen van een textiel kunstwerk
Textiel kunstwerken zijn te bestellen vanaf 121,50
Daarbij krijg je:
- een gratis voorgesprek van 1,5 uur (waarbij je kleding van overledene kan meenemen)
- het textielkunstwerk in een houten borduurring
- verschillende materialen die in het kunstwerk zijn verwerkt
- een doosje waarin het kunstwerk kan worden gegeven of bewaard
- symbolische uitleg 
- nagesprek van 1 uur
De prijs is afhankelijk van wat erin het kunstwerk aan materialen verwerkt is, de grote, realistische voorstelling. Aan materialen kan je denken aan met geecoprint en eco geverfde wol, zijde, stoffen, borduurwerk en papier, enkelzijdig (aan 1 kant van de borduurring) kunstwerk. Voor een prijs op maat, neem gerust contact met me op.

Verwerken van kleding van een overleden dierbare
In een kunstwerk kunnen stoffen of kleding verwerkt worden van overleden dierbare. Dat kan van 1 kledingstuk of meerdere of bijv. van een favoriete deken of stoffen speelgoed.
Een unieke herinnering waarin we de overledene eren. Waarbij ik iets persoonlijks naar voren kan laten komen in het kunstwerk, door te werken met een bepaalde vorm, afbeelding of dier. Het kunstwerk wordt omlijst met een houten borduurring. Voor jezelf als herinnering of misschien ken je iemand aan wie je dit cadeau zou willen geven. Die een extra ondersteuning kan gebruiken in het rouwproces.