Dieren op doek of leer realistisch geschilderd met olieverf

uit 2013 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Artic wolf

Artic wolf

2017

Artic wolf

Echo Olifant

Echo Olifant

2017

Echo de Olifant

Blauwe Morpho vlinder

Blauwe Morpho vlinder

2017

Blauwe Morpho vlinder.
Journey to the Light

IJsvogel

IJsvogel

2017

Aquarel van IJsvogel

Kolibrie

Kolibrie

2017

Kolibrie is intuitief ontstaan na een meditatie waarin kolibrie naar voren kwam.

The eagle and the condor

The eagle and the condor

2017

Er is een legende over de Arend en de Condor uit Natives verhalen. Het gaat over het samenkomen van de Arend uit het Noorden en de Condor uit het Zuiden. De Arend is verbonden met de mind, het rationele. Arend is verbeeld met alleen zijn kop. De Condor is verbonden met het hart, compassie, vergeving, delen. Volgens de legende is de samenkomst belangrijk om een nieuw bewustzijn te creeren. Het leven alleen vanuit het rationele of alleen vanuit het hart is in onbalans zoals de wereld van vandaag in onbalans is door teveel aan rationele dat voorbij gaat aan waarden die veel belangrijker zijn dan bijv. de geldwaarde, de waarde van Al het leven op Aarde.Om de balans meer te herstellen is er meer hartsenergie, gevoel van verbinding en natuurlijk ritme nodig.

Zwaan bij volle maan

Zwaan bij volle maan

2016

Zwaan bij volle maan
Zwaan is een begeleider naar verschillende dimensies. Hij zorgt voor een veilige overtocht bij rite de passage. Het oude te laten sterven om een nieuw leven in meer (zelf) liefde in ontvangst te kunnen nemen.
 

Hert

Hert

2016

Magie van het woud.

Canadese White Spirit Bear

Canadese White Spirit Bear

2015

White Spirit Bear White Spirit Bear is een zwarte beer met een witte vacht en is geen albino of ijsbeer. Eén op de 10 bruine beren wordt wit geboren in een stukje oernatuur aan de Westkust van Canada, in de "Great Bear Rainforest" in Northwestern British Columbia. De witte beer is het symbool geworden voor de bescherming van dit stuk regenwoud dat bedreigt wordt door houtkap en plannen om oliepijpen door het regenwoud heen aan te leggen. Zij is tevens het symbool van hoop, vrede en harmonie. Vanuit Native tradities wordt de White Spirit Bear gezien als een krachtdier die als goede zwemmer je mee kan nemen op reis naar magische onderwater gebieden. Volgens legende zou zij haar witte kleur van de Schepper hebben gekregen als herinnering aan de barre omstandigheden van de ijstijden. Door de witte kleur is zij ook verbonden met het Noorden.

Oerang oetang

Oerang oetang

2015

Oerang Oetang De angst in de ogen kijken
Wanneer de hele wereld ineen lijkt te storten en niks meer was zoals leek,
al het oude vernietigd wordt met een schrik-barende kracht,kan een groot gevoel van angst, afkeer, pijn, wroeging of wraak meester worden over je. Verkramping (van het hart) vindt plaats, een schrap zetten of afzetten tegen de kracht van verandering. In de ogen van deze Oerang Oetang weerspiegelt het lot van vernietiging. Vernietiging van een leefomgeving, waarop hij terug kijkt op wat was.
De rivier van de levensstroom stroomt echter verder naar een nieuw begin.Het verwijst naar de cyclus van leven-dood-wedergeboorte. Alles verliest ooit de vorm die het heeft aangenomen om in een hernieuwde vorm herboren te worden.
 

Spirit, zwarte luipaard

Spirit, zwarte luipaard

2015

Spirit is een zwarte luipaard die in Zuid Afrika leeft in gevangenschap. Zijn levensverhaal raakte mij diep. De transformatie die hij doormaakte, het erkent worden van wie je van binnenuit bent, een Spirit, een wezen van Licht. Wanneer Spirit in jouw leven is verschenen, breekt er een tijd aan van transformatie, bewustwording en zelfrespect. Van erkenning voor wie jij bent van binnenuit.

Witte Raaf

Witte Raaf

2015

Witte Raaf Een Native legende over de Witte Raaf vertelt over een periode waarin de mensen leefden in harmonie met de natuur en elke dag hun dankbaarheid uitspraken over wat zij in het leven mochten ontvangen. Zij zongen en staken vuren aan zodat de rook omhoog kon gaan naar de Grote Geest. Wanneer zij een dier doden bedankten zij eerst de Grote Geest, dan de spirit van het dier dat zijn leven had gegeven om hun te voorzien in hun voedsel, zijn huid voor warmte en bescherming. Zij leefden vanuit hun hart, dankbaar voor alle giften die zij ontvingen in hun leven, om te delen met elkaar. Ze leefden in Vrede, Harmonie en Gelijkwaardigheid met alle levende wezens. Er zal een tijd zijn dat mensen dit niet meer doen, dat ze vergeten zijn dankbaar te zijn, alleen om zichzelf geven en meer nemen dan ze nodig hebben waardoor ze de Aarde en alle levende wezens schade aan zullen brengen. In deze tijd leven we nu. De verschijning van Witte Raaf is een teken terug te keren naar de Goede Weg. Te zingen, te delen in dankbaarheid voor het leven en haar schoonheid die ons gegeven is.

Zeearend

Zeearend

2015

Arend
Arend vertegenwoordigt de energie van een oud meesterschap, overzicht verkrijgen over levenssituaties. Vanuit zijn positie hoog in de lucht kan hij scherp zien waar hij zijn prooi in het water kan vinden. Als je door vertroebeling van emoties geen helder beeld meer hebt van een situatie, helpt Arend je weer scherp te zien. Wat is er dat het wateroppervlak van emoties doet rimpelen? Wat spiegelt een situatie jou? Arend weet door het wateroppervlak heen te breken naar wat er werkelijk leeft in jou. Op de achtergrond zijn bergen zichtbaar, die de aarde energie symboliseren van kracht, standvastigheid en doorzettingsvermogen om je doel te behalen. Ze kunnen echter ook een grens aangeven waar je tegenaan loopt. Met Arend kan je over jouw begrenzing heen vliegen maar hij vraagt je eerst te kijken naar wat het is dat je tegenhoudt om verder te komen.

Leeuw

Leeuw

2015

Leeuw, olieverf op doek

Vlindertuin

Vlindertuin

2013

Deze dagpauwoog vlinder zat op een zonnige middag op de muur van mijn huis. Hij bleef zo mooi stil zitten dat ik foto's kon nemen. De vlinder vormde de inspiratie tot dit schilderij. Het schilderij werkt bijzonder transformatief in een ruimte, maakt vrij, ondersteunt processen om los te laten. Uitstekend geschikt voor in een (spirituele/massage) praktijk of centrum.

Vlinder op het strand

Vlinder op het strand

2013

Koninginnenpage vlinder