Wanneer een huisdier wegvalt door overlijden of vermissing, voelt het huis leeg. Het lijkt of het dier nog elk moment binnen kan komen. De geluiden die het maakte, lijk je even weer te horen. De vrolijke begroeting als je binnen kwam, is er nu niet meer. Jouw lieve huisdier heeft zijn leven samen met je gedeeld. Het gemis van zijn/haar gezeldschap, mag een plekje gaan krijgen.

Bijzondere band
In mijn werk merk ik dat de connectie tussen mens en dier heel bijzonder en waardevol is.
Wat kunnen we genieten van hun aanwezigheid. Van hun eigen bijzondere karakter en eigen-aardigheden. Zonder woorden, kan een enkele blik of houding al voldoende zijn. Als vertrouwen kwetsbaar is, kan het soms makkelijker zijn om ons te openen voor een dier dan in verbinding met een mens. Een dier raakt rechtstreeks ons hart aan.

Gedenk steen
Na het overlijden van een dier, is een gedenksteen een uniek handgemaakt aandenken.
Voor het beschilderen van de steen, bekijk ik verschillende foto's van het dier.
Zo kan er een goed beeld ontstaan van kleur, ogen, houding, lichtinval.
In een gesprek bespreken we samen wat jouw wensen zijn. Grote of kleur van de steen.
Heb je een mooie steen in je tuin of als aandenken aan een fijne vakantie? Dan kan er ook op jouw eigen steen geschilderd worden. Voor de achtergrond kan je kiezen tussen een effen achtergrond of een landschap. Bijv. waar je jouw hond vaak uitliet. De schildering in olieverf wordt gemaakt op een met leer bespannen steen. Er wordt geschilderd vanaf een goede scherpe foto. De schildering wordt opgebouwd in verschillende lagen olieverf en voorzien van een vernislaag. Het duurt gemiddeld 3 weken voor de steen klaar.

Intuitieve boodschap
Tijdens het schilderen ervaar ik de energie van het dier. Hieruit ontstaat een intuitieve boodschap voor jou persoonlijk. Daarover vertel ik jou meer in een gesprek wanneer je de steen op komt halen. Samen met de steen, mag je de uitgewerkte boodschap mee naar huis nemen.

Bestellen:
Voor het maken van een schildering is een foto nodig, het liefst meerdere foto's zodat er een goed beeld ontstaat. Je kan de foto's doorsturen via de email. In een gesprek kunnen jouw wensen verduidelijkt worden en kijken we samen naar de mogelijkheden. Woon je te ver weg dan "bespreken" we dit over de email. Hierna ontvangt je een prijsopgave.
Gedenkstenen zijn te maken vanaf 125,= euro incl. intuitieve boodschap. Prijs is afhankelijk van de grote van de schildering, achtergrond en of het 1 of meerdere dieren betreft. Heb je belangstelling voor een huisdier gedenksteen, stuur dan een goede scherpe foto van het huisdier op via de email.